Panelenbouw en Industriele Elektrotechniek

BT heeft een eigen werkplaats voor het bouwen van besturingspanelen, verdeelinrichtingen en modules.

Van klemmenkast tot meterslange MCC-panelen (Motor Control Centers) alles is mogelijk.

In onze zeer moderne en goed geoutilleerde werkplaats van ruim 400m2 worden componenten als PLC's, magneetschakelaars, interface systemen, frequentieregelaars etc.. vakkundig in de (rvs)stalen en kunstof kasten gebouwd.

Ook voor grotere series bent, pneumatiek en aluminium framebouw techniek, bent u bij BT aan het juiste adres.

BT beschikt over moderne gereedschappen, testapparatuur en de mensen met het juiste vakmanschap om u hierin volledig van dienst te zijn.

BT heeft in de loop der jaren ook haar eigen produktie proces geoptimaliseerd door continu te zoeken naar betere gereedschappen en het zelf maken van machines om de paneelbouw en bekabelingstrajecten maximaal te optimaliseren.

Tevens heeft BT een magazijn met een groot assortiment aan componenten, sensoren, kabels, etc.

Daarnaast heeft het perfecte connecties met nabij gelegen elektro-groothandels om snel over de benodigde componenten te beschikken.

Indien er grote spoed is met het leveren van schakelkast(je) kunnen wij dit binnen 24 uur voor u realiseren, afhankelijk van de grootte en toepassing.

  • BT hanteert voor het bouwen van schakelkasten de normen IEC-EN61204 (machinerichtlijn) en de IEC-EN61439 (EMC-richtlijnen)
  • BT levert tevens ATEX (explosieveilig) gecertificeerde besturingskasten, componenten, instrumentatie en bekabelingsystemen
  • BT hanteert voor de export van schakelkasten met bestemming USA/Canada de UL/CSA-normen